vraag & antwoord

Vaak vormen de gesprekken en het onderzoek aanleiding tot vragen van anderen. Hoe was het? Waar hebben jullie het over gehad? Hoe ging het? Waar gingen de vragen over? Wat gaat er nu gebeuren, wanneer is de volgende keer? Wat ben je aan het doen, wat moet je doen? Misschien heb je er geen zin in om direct over te praten met anderen, misschien is het juist goed er met anderen over van gedachten te wisselen.

Nieuwsgierigheid is mensen niet vreemd en ze zijn waarschijnlijk blij dat er iets gebeurt en hopen met je op beterschap of verandering. Kies zelf wat voor jou op dat moment het belangrijkste is. Ben je er klaar voor met anderen over je problemen te praten of wil je eerst het onderzoek afwachten en weten wat het voor jezelf betekent? Probeer echter altijd je eigen antwoorden te geven op vragen en laat niet iemand iets voor je invullen of beantwoorden. Het zijn jouw gedachten, jouw eigen antwoorden en groeiproces, waar je zo goed mogelijk mee verder wil. Desnoods mogen direct betrokkenen altijd meekomen, opbellen of vragen stellen als het in de bedoeling ligt je hiermee te helpen.

Ook kunnen onderwerpen, die in de sessies besproken zijn vragen opwerpen, onduidelijk of niet goed begrepen of onthouden zijn. Er kan behoefte ontstaan naar meer informatie, bepaalde boeken, sites of interesse in bepaalde hulpgroepen of activiteiten. Maar wat is zinvol, betrouwbaar en werkbaar voor jouw specifieke probleem? Aarzel niet om hulp te vragen in het vinden van specifieke en betrouwbare bronnen, behulpzame boeken of specifieke organisaties, die iets voor jou kunnen betekenen.

Eenenander heeft een eigen bibliotheek, een databank van informatiemogelijkheden en handzame folders die je op weg kunnen helpen. Behalve professionele informatie is advies in het vinden van makkelijke toegankelijke informatiebronnen kosten- en tijdbesparend en efficiënter, omdat je direct bent waar je moet zijn met jouw probleem. Op je gemak lees je er thuis meer over en kom je meer te weten waar jij mee worstelt. Je zal zien dat er ook anderen zijn met vergelijkbare problemen, geheimen of ziektebeelden en het kan al een hele opluchting betekenen te weten dat je niet de enige bent!

Per e-mail :  manon@eenenander.be kunt je altijd terecht voor eenvoudige en algemene vragen. Ook links en extra informatie kunnen zo gemakkelijk worden opgevraagd.